Den 28 april 2008:

Kina och Tibet

Jan Myrdal kom lindrigt undan i SVT:s "Debatt" den 10 april 2008, som handlade om Kina och Tibet.

 

Myrdal "räddades" dubbelt:

• Han blev ständigt avbruten och möttes av uppskruvade känslor - kritiska motfrågor i sak undgick han.

• Genom den bedrövliga behandlingen av honom fick han tittarsympatier, i varje fall för min del.

Det verkade som att man inte vågade problematisera, antingen för att det kunde bli för känsligt och man inte visste vart det då skulle bära hän, eller därför att man helt enkelt var för okunniga.

På åtminstone två punkter kunde Myrdal annars ha pressats.

1. Tibet

Även om Tibet statsrättsligt tillhör Kina - finns de någon gräns för vilka övergrepp mot befolkningen där som kineserna kan få tillåta sig?

Uppenbarligen håller man nu på att byta det tibetanska folket. Är det moraliskt acceptabelt att byta ut tibetanerna mot kineser i Tibet?

2. Himmelska fridens torg

Massakern i Peking1989 kostade förmodligen 400-800 människor livet. Alternativet till detta våldsamma ingripande, i den situation som uppstått, var ett kinesiskt inbördeskrig. Detta skulle ha kostat betydligt fler människoliv.

Så resonerar Jan Myrdal.

Antag att det är just så. Är det överhuvudtaget möjligt att hålla ihop ett så stort land som Kina utan diktatur?

Blir inte det ett argument mot så stora länder?


Resonemanget under punkt 1 leder naturligtvis över till det som nu sker med Sverige och svenska folket.

Resonemanget under punkt 2 leder över till EU:s oupphörliga expansion.

Två moment som redaktioner i "Fri Television" knappast vill aktualisera.

 

Den 18 april 2008:

Farlig oförsiktighet

Decennium efter decennium har det kampanjats i Sverige mot en förment "främlingsfientlighet". Hur mycket har detta bidragit till att avlägsna en sund och naturlig försiktighet i umgänge med främlingar?

• Hur många kvinnor har därigenom råkat ut för misshandel eller våldtäkter?

• Hur många pensionärer har inte i onödan blivit bestulna eller rånade?

Per Gudmundsson skriver den 12/4 -08 i SvD om ett aktuellt fall:

"Det är lördag kväll den 1 mars. Det knackar på dörren hemma hos pensionärsparet Bertil och Elly Jakobsson i Vikbäcken. En främmande man vill låna vatten till bilens kylare, och hans sällskap undrar om de kan få hjälp med att ta ut färdriktningen på kartan. Elly sitter i rullstol och ser illa, så Bertil hjälper först till med vattnet, och sedan med kartläsningen. Efter 15 minuter tackar männen och ger sig av.

Men Bertil anar oråd och springer in på sitt kontorsrum. De har blivit bestulna på sammanlagt 18000 kronor ur olika plånböcker och skåp."

Hur gick det sedan?

Gärningsmännen greps, med över 20.000 kronor i fickorna. Ändå får pensionärsparet inte tillbaka sina pengar!

"När ärendet en tid senare avhandlats i Östersunds tingsrätt visar det sig att Bertil och Elly troligen aldrig mer får se sina pengar. Tjuvarna - som förvisso döms till fängelse och skadestånd samt görs återbetalningsskyldiga - har nämligen andra och större skulder. Skulder som kronofogden med lagen bakom sig kan hävda går före."

Inte heller från försäkringsbolaget kan man få ut några pengar, eftersom man själva släppt in männen i sin lägenhet. Man var främlingsoförsiktiga.

 

Den 14 april 2008:

Demokratiutskott

Som demokratiminister hejade ju Mona Sahlin på yrkesförbudet mot sverigedemokraten Richard Jomshof i Karlskrona.

Nedanstående nyhet, den 30/3 -08, blir därför konsekvent:

"INGEN FOLKOMRÖSTNING OM FLYKTINGAR

Det blir ingen folkomröstning om det fortsatta flyktingmottagandet i Eskilstuna. Kommunstyrelsen föreslås säga nej till ett förslag från Sverigedemokraterna som vill ha en lokal folkomröstning i höst om fortsatt flyktingmottagande.
 
Kommunen menar att det är fullmäktiges ansvar att företräda invånarna och avgöra vilka beslut som ska fattas. Det gäller också flyktingmottagandet, menar kommunens tjänstemän i förslaget till kommunsstyrelsen.

 
Kommunens demokratiutskott menar att det skulle skada kommunens anseende och anser också att mångfald berikar och är en framgångsfaktor."

Demokratiutskottet känner ju till hur illa det kan gå om folket får säga sin mening i en fråga som denna. I Sjöbo kommun år 1988 röstade en stor majoritet mot ett mottagande av "flyktingar".

 

 

 

 

 

 

 

 

April 2008