Storuman och Dorotea

Fredagen började med ett möte i Storuman. Våra högtalarproblem fann här en temporär lösning, genom att vi fick tillgång till kommunens högtalarutrustning, vilket var s.a.s. en "värsting" i sitt slag. Hade vi haft tillgång till en sådan anläggning i t ex Kiruna, Gällivare och Jokkmokk kunde de tillresta antidemokraterna med sina visselpipor lätt ha kunnat hanteras.

I Storuman kunde vi alltså göra oss väl hörda. Problemet var bara att där inte fanns mycket människor, och de som fanns kände inte igen mycket av de problem vi talade om. I Lapplands inland, där man undgått en asylantförläggning inpå bara knuten, är det så.

I Vilhelmina, en något större ort längre söderut, hade vi planerat att också hålla torgmöte i. Av praktiska skäl tvingades vi avstå. Vår egen högtalarutrustning har ju lagt av och kommunens utrustning var upptagen.

Vi startade istället på Dorotea - där kommunen kunde tillhandahålla en högtalarutrustning. En utrustning som visade sig vara helt otroligt bra! Trots att den var liten och kompakt gav den ifrån sig ett mycket bra och starkt ljud. Vi stod på ena sidan om en trafikerad väg, ändå hördes det väl långt bort på andra sidan! De åhörare vi hade satt mestadels i sina bilar.

I Dorotea, som i närheten hade en asylantförläggning, tog många gärna emot vårt valmaterial för Sverigedemokraterna.

Jan Milld