Jan Milld - persondata

Jag försörjer mig genom att köra buss. Född 1943 i Stockholm. Andra generationens skåning. 1)

Har studentexamen på nyspråkliga linjen och 10 spridda betyg på universitet.

Nu arbetar jag framförallt med utgiving av tabloidtidningen "Sverige i Centrum" (SVIC), för gratisutdelning. Därutöver underhåller jag Blågula frågors nu omfattande webbsida.

Tidigare var jag socialdemokrat. Mina reservationer mot (s) gäller skolpolitik och socialpolitik, kriminalpolitik och invandringspolitik - samt synen på demokrati! En gång i tiden medlem i SSU , och ordförande för Socialdemokratiska studentklubben vid Stockholms Universitet 1968-69.

Har varit aktiv inom Folkkampanjen mot kärnkraft, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och esperantorörelsen. Vapenvägrare (flygplatsbrandkåren Bromma, 1964-65). Jag har även varit fackligt aktiv, inom Kommunal - som sektionsordförande, som författare till jublieumsskriften "100 år i rörelse" och som redaktör för tidningen "Hjulet". Vidare har jag skrivit studiematerialen "Grundkurs för socialdemokrater" och den fackliga "OMA-kursen" Medförfattare till folkkampanjens "Framtid utan kärnkraft".

1994 gav jag ut boken "Lagom är bäst!", om svensk flyktingpolitik och 1997 har jag - tillsammans med Anders Sundholm - skrivit "Försvara DEMOKRATIN!" Har även skrivit boken "Dialog om invandringen?"

Esperantist sedan 1962. Kan utöver svenska och esperanto en del engelska, ryska, tyska, franska och spanska. Har rest i ett 50-tal länder och alla världsdelar.

Cykelägare.

Tycker om att resa. Här i Nicaragua 2003.

 

 

1) Och son till en invandrare, skulle man på sätt och vis kunna säga: min far utvandrade till USA 1922, men återvände till Sverige 1934, i samband med den stora depressionen.